2014. február 27., csütörtök

A "nőfelszabadításról"...

1.
A nyugati "nőfelszabadítás", jobbára a női princípium hülyeség aspektusának - a parttalan önzésnek - korlátlan világra árasztását segíti elő, a "földi mennyország" elérésének céljából, ami nem csak a férfiakat herélheti ki, hanem mindkét felet hathatósan boldogtalanná teheti, és ennek az egésznek a legfőbb mondanivalója - úgy tűnik -, hogy a nőnek joga van ahhoz, hogy férfi lehessen, aminek következménye a "himnő" és a "nőfi", tumultus az "önmegvalósítást" lehetővé tevő mellékhelységekben ahol azok tartózkodnak, akik nem tudják eldönteni, hogy fiúk avagy lányok, mint például Svédországban, ahol a Parlamentben azon vitáznak, hogy a teljes "egyenjogúsítás" érdekében kötelezzék-e a férfiakat az ülve pisilésre (ez sajnos nem vicc), aminek következő lépése a nők állva pisilési jogának törvényerőre emelése lehet, ami kapcsán végül már csak az ellenőrzés problematikája  maradhat ideig-óráig megoldatlan...

Ha a női princípiumnak a negatív, önző, ego-centrikus pusztító ereje nincs kulturálisan lekorlátozva, hatalmas károkat okozhat a világban. Tüneti jelenség, hogy sok munkahelyen az erőszakos, pályakezdő nők viszik a prímet, adják az alaphangot... A nő valós minősége akkor nyilvánul meg legnagyobb eséllyel, amikor van gazdája szívének, ura van, mivel csak és kizárólag az önzetlenség mentén virágozhat ki, aminek irányultsága lehet, a szakrális Hagyomány; egy Férfi; a Gyermekek; a Család; a Haza; Isten....

2.
A Nyugat biológiai öngyilkosságot követ el azzal, hogy a férfiakat nővé (pl.: emo stílus), a nőket pedig férfiakká (pl.: nadrágos nők kora, divat a leszbi, stb...) neveli vagy, hogy mozgalom indul annak érdekében, hogy a lányok fiú, a fiúk lány nevet kaphassanak, mert így csökkenthető a nemi előítélet (A földrajz tanárnőt Tibi néninek, a tornatanárt pedig Boglárka bácsinak fogjuk hívni?)...
A nemi szerepek kiegyenlítése, az "egyenjogúságnak" nevezett egyformaság kultusz, a nemek mesterséges összekeverése egy kultúra alkonyának tűnik.

3.
A nemi zűrzavarkeltésnek további "gyümölcse" a posztmodern "csúcs-szexszimbólum" divatba hozása: egy lény, aki egyszerre rendelkezik férfi és női nemi szervvel, amely jelenség a nemek fölötti angyali androgünitás hiperprofanizációjának, lefelé tükröződésének is értelmezhető és ilyenformán kvázi egyfajta bukott angyali minőségről lehet beszélni, amely - mint süllyedő önátlépés - már pusztán a teljes önfelszámolás felé fokozható, így a felbomlás végső stádiuma felé mutat. 
(Erre a baljós káoszra utalhat a semleges nem igénye - ami alapján a nemek különbségeinek figyelembevétele eltűnne az oviban - vagy bizonyos modernista ruha-divatirányzatok és szubkultúrák dúlt, kvázi "skizofrén" jellege is.) A szétszóródás végső ideológiája a középponttalan nihilizmus, amely kompenzatív tüsténkedésével illetve relativizmusával már önmagát is szétszórja. 

4.
A homoszexualitás szerintem magánügy. Talán nem volna szerencsés elvárttá tenni és gyanúsan "merevnek" beállítani azt, aki esetleg nem kíván élni az úton-útfélen propagált lehetőséggel.

5.

A szépségversenynek nevezett "husi bolt", a női minőség külsődlegességgé degradálása. A nők ábrázolása, főként az amerikai filmekben, roppant sematikusnak tűnik (vagy prosti vagy férfi-imitátor). A fátyol és a manapság lejáratott és üldözendőnek nyilvánított nikáb és burka ellenben a nőt minőségében felemeli, segíti, hogy figyelmét a belső értékekre irányítsa (emelkedő önátlépés), ami kívül a férj (a kölcsönösség, a különbségek egyenrangúsága mentén), a család tiszteletét erősíti, nem beszélve a takarás - jól ismert - csáb jellegéről. 
(Vö.: Az "Éggel átitatott Föld" és az "Ég nélküli Föld" létmódok minőségi konzekvenciáit például egy 50 éves nő esetében.)
Elgondolkodtató amit egy Kirgizisztánban született és felnőtt orosz barátnőm mesélt, hogy abban a kultúrában a diplomás nőkért kevesebb hozományt vár el a családjuk, mint nem diplomás társaikért. Torokszorító az "ellenállhatatlanul vonzó" korban lévő hölgyek seregének a látványa az egyetemi padsorokban, életük legtermékenyebb időszakában, akkor amikor - az áldott természet végtelen bölcsessége folytán - annak volna az évtizede, hogy kialakítsák azt az addikciót, ami a későbbi időkben is összetartja a családot érzelmileg.

6.

Ha energetikailag nézzük, akkor a szakrális jin-jang-ot helyettesíteni kívánó modernista - egy fehér kör az előtérben, ami mögött egy fekete kör halmozódik - modell extrém kimódoltnak, instabilnak és - már középtávon is - fenntarthatatlannak tűnik.

7.
A minap egy kirakodó vásáron egy modernista hölgy így szólt gavallérjához: "Te vagy az Isten."
Petrás Mária interjú kötetében ("Madár nyelven". Kairosz Kiadó.) egy szakrális hölgy a következőket mondta férjének: "Maga előbb szeresse csak Istent. A többivel megelégszem én is."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése