"A szekularizmus sokkal erőteljesebb és agresszívabb vallás, mint például a kereszténység." (David Livingstone)
"A létezés a "szent uralmára" épül, amit a hierarchia fogalma fejez ki. Azt kell tehát feltételeznünk, hogy ahol a nyugatias gondolkodás "demokráciáról" és "emberi jogokról" beszél, ott csupán arról van szó, hogy a "szent uralma", ha jobban tetszik "diktatúrája" helyett a szentségtelenség, a deszakralitás diktatúrája működik a rejtett mélyszerkezetekben." (Bogár László)
""Az igazi eszme nem lehet "új", mivel az igazság nem az emberi elme terméke; tőlünk függetlenül létezik, s a legtöbb amit tehetünk, hogy eljutunk megismeréséhez; ezen a tudáson kívül semmi, kizárólag tévedés lehetséges."" (René Guénon)

Nem hiszek Istenben!
Nem baj, Ő hisz benned...



2013. szeptember 3., kedd

Miért vagyunk szerencsésebbek, mint nyugati társaink?

""Ahány lépést teszel Isten felé, annyi lépést tesz feléd a Sátán". A világosság felé vezető úton megtett minden lépés egyre mélyebb sötétséget idéz. Ez viszont kikerülhetetlen, ha az ember nem akar örökre elkárhozni.

Azért panaszra nincs okunk, hisz tökéletes munkát végeztünk, ha magunkat sikerül "megmentenünk". Azt hiszem bizonyos szempontból szerencsésebbnek mondhatjuk magunkat, mint nyugat-európai társaink. Az ott régebb óta "sikerrel" működő gazdasági-kulturális struktúra elzárt már olyan szellemi csatornákkal, amelyek nálunk még - ha résnyire is, de - nyitva állnak."

(ismeretlen szerző)



"A hívő semmit sem veszít a halállal, de amíg él, nem tudja mi vár rá." (Abdurrahman Halís Kerkúki)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése